Joan Juanola Molist

Joan Juanola Molist
FEU UN “CLIC” A LES ENTRADES DE L’ESQUERRA ** HACED “CLIC” EN LAS ENTRADAS DE LA IZQUIERDA ** DO “CLIC” AT THE ENTRANCES OF THE LEFT ** NE “CLIC” À L’ENTRÈE DE LA GAUCHE

PRESENTACIÓHola. Em dic Joan Juanola, vaig néixer a Barcelona el 15 de març de 1937. Durant la meva vida m’he dedicat a diverses feines i també aficions. Aquesta web la dedico a la més gran i tardana de les meves aficions: la pintura. Em complaumostrar-vos les obres que he realitzat i les diferents tècniques i estils que he practicat. El juny del 2004, vaig agafar per primera vegada un pinzell, i durant aquests anys que m’he dedicat a aquest bell art, he gaudit amb la realització d’unes quantes obres que trobareu en aquest blog. He practicat diverses tècniques, començant pel dibuix, el carbó, l’aquarel·la, la tinta xinesa, el pastel i l’oli.


Paral·lelament a les classes de pintura que vaig seguir durant dos anys, he anat practicant a casa, fent còpies de pintors que admiro per les seves obres i el seu estil, com Sorolla, Fortuny i Casas. Fer copies d’aquests grans mestres m’ha ajudat a entendre i posar en pràctica les seves tècniques i alhora resoldre els diferents reptes que presenta la realització d’una obra.

No pretenc ser un professional de la pintura i molt menys emular els grans mestres que he anomenat, per això cal una formació de molts anys, que jo no he tingut, tampoc vull vendre cap dels quadres que he realitzat, sols desitjo gaudir fent el que m’agrada. Això ha pogut ser, pel suport que he trobat amb la meva dona, la Regina i els meus fills que m’han animat en la meva tasca artística.

L’estiu del 2008, l’Ajuntament de Cervera a La Segarra, em va donar la possibilitat d’exposar les obres que havia fet fins aleshores, en la seva sala d’exposicions. Per l’exposició hi varen passar 420 visitants. Trobareu una secció de fotografies en aquest blog.

Vosaltres valorareu el que aquí es presenta. Desitjo que us agradi.